Vrijdag 25 februari was het de laatste werkdag van meester Stefaan. Hij begint nu aan een heel nieuw hoofdstuk buiten onze schoolmuren. Uiteraard wilden we hem niet zomaar laten gaan... Eerst moest hij in elk (leer)jaar nog een opdracht komen vervullen zodat hij de code van zijn valies kon kraken. Eens geslaagd voor deze heuse "Escape-School", kon hij pas zijn echte pensioen in handen nemen... Kijk je even mee of het hem gelukt is? ;-)

In alle vroegte werd Stefaan opgehaald door directeur Marc en passeerden ze nog voor een laatste keer in Blijmare. Daar lag een 'groen tasje' klaar, een verzorgingstasje dat hij de hele dag nodig zou hebben om alle opdrachten te kunnen vervullen.

Daarna  begon de dag met een erehaag gevormd door de hele lagere school, gevolgd door een lekker ontbijt.

En toen vertrok hij naar het eerste leerjaar.
Eerste opdracht: hoeveel potloden kan jij slijpen in 5 minuten? Daarna volgde de nodige verzorging bij het verschijnen van de eerste blaren...

Tweede opdracht in het tweede leerjaar:
Op zoek in het groene boekje: welke zin zit verstopt in het boekje? Kun je de woorden vinden in 5 minuten?

In het derde leerjaar moest meester Stefaan de sporen zoeken: welke spoor hoort bij welk dier? Hulpmiddelen inschakelen, was een mogelijkheid :-)

Het vierde leerjaar liet meester Stefaan nadenken over honden. En ja hoor, hij slaagde voor de quiz!

Meester Stefaan had ook steeds oog voor de alternatieve film. Kon hij ook een filmpje met zichzelf in de hoofdrol scoren? Hij werd hiervoor uitgedaagd door het vijfde leerjaar.

In het zesde leerjaar toonde meester Stefaan ons voor de laatste keer hoe je met 1 lucifer een vuurtje kan stoken. Ook dat kon hij nog steeds als de beste!

Na een gezellige lunch met (oud-)collega's was het tijd om eens een kijkje te gaan nemen bij de kleuterklassen.

In de derde kleuterklassen zocht meester Stefaan een letter door op zoek te gaan met de blacklights. Alweer een stapje dichter bij de code...
In de tweede kleuterklassen zocht meester Stefaan naar kriebelbeestjes...
En in de eerste kleuterklassen ging het brandalarm af, maar er stonden gelukkig heel wat brandweermannetjes klaar voor een netjes georganiseerde evacuatie :-)

Tot slot verzamelde de hele school op de speelplaats en zongen we meester Stefaan uit met een lied, op zijn maat geschreven.
De kinderen genoten van een ijsje en een dansje, de ouderraad bedankte meester Stefaan voor de jarenlange inzet en toewijding, en we zwaaiden hem allemaal samen uit voor een allerlaatste keer.

Dankjewel, meester Stefaan! We zullen je missen, geniet van deze nieuwe fase in je leven! Je blijft welkom op onze school, je springt maar eens binnen ;-)